Emberközeli webes megoldások egy rohanó világban

Mészáros Gábor web designer
Mészáros Gábor vagyok, 2014 óta dolgozom szabadúszó web designerként és fejlesztőként. Az eredeti okl. közgazdász és rendszerinformatikus végzettségemet egészítettem ki autodidakta módon különböző angol nyelvű képzésekkel (főként Pluralsight, Udemy) és ezzel párhuzamosan "on the job" tanultam meg a szakmát.
Az egészen kicsi one-page oldalaktól a kiterjedt, CMS-re épülő, de teljesen egyedi weboldalakig mindenen dolgoztam. 

Projektjeim során sokszor dolgoztam együtt grafikussal vagy más fejlesztővel (ügyféligény szerint), ugyanakkor a legtöbbször magam menedzseltem a teljes munkát. Évekig dolgoztam vagyongazdálkodási területen IT- és szervezetfejlesztési tanácsadóként, ahol megrendelői oldalon voltam a fejlesztések kapcsán, így teljeskörűen fel tudom mérni az ügyféligényeket is.

Szabadidőmben sok időt töltök a természetben a kutyámmal, akit 2019-ben fogadtam örökbe. Sajnos egy sérülés miatt abba kellett hagynom a versenyszerű röplabdát, de azóta is igyekszem aktívan sportolni, ahogy csak időm engedi.
tovább a skillekre

Design

A designnak kiemelkedően fontos funkciója van egy projektben, mert itt határozzuk meg a mit és a hogyant is. 

Emiatt az oldalaim folyamatos egyeztetés mellett készülnek, hogy ne legyen elcsúszás abban, hogy kinek-mit-hogyan mondunk. A tervezés során nem csak arra figyelek, hogy letisztult, felhasználóbarát és szép legyen egy oldal minden eszközön, de a hozzáférhetőségi kérdéseket sem hagyom figyelmen kívül.

soft skillek

Sok különböző természetű és adottságú ügyféllel és partnerrel dolgoztam sikeresen együtt. Több esetben is felkértek arra, hogy mediáljak kollégák, vezetők és beosztottak között.

Emellett már több mint 10 éve folyamatosan fejlesztem magam pszichológia terén, mert szeretném jobban megérteni magam és a körülöttem lévőket.

Hiszek a tiszta és egyenes kommunikációban.

CMS

Jelenleg a WordPress az egyik legjobb CMS rendszer, ugyanakkor mind biztonsági, mind design szempontból körültekintően kell vele bánni. A megfelelő kezekben optimális megoldást nyújthat az igények döntő többségére. Minden Wordpress alapú oldalam egyedi fejlesztésű.

A WordPress mellett gyarkan dolgozom Webflow-ban is, ami egy bizonyos szempontból stabilabb CMS rendszer, ugyanakkor a WordPreshez viszonyítva használata jóval költségesebb.

üzemeltetés

A legtöbb weboldalnak szüksége van folyamatos felügyeletre és karbantartásra. Ennek több oka is van. Egyrészt a CMS-ek és az oldal további építőelemei fejlődnek, frissülnek és ezeket nagyon fontos biztonságos környezetben, szakszerűen kezelni.

Másrészt az ilyen oldalak a legtöbb esetben ki lehetnek téve biztonsági kockázatoknak is, amelyeket monitoringozni és kezelni szükséges. 

Mindemellett egy átfogó üzemeltetés magában foglal rendelkezésre állást, hibaelhárítást és technikai segítségnyújtást is, amelyek együttesen tudják garantálni az oldal folyamatos, biztonságos és stabil műdödését. 

igazi emberek, igazi vélemények

Grecsó Zoltán

Táncművész, táncpedagógus, koreográfus

Berényi Diána

Az ESC Studio tualjdonosa

Délity Kitti

A beemyhoney.hu tulajdonosa

dr. Szabó Anett

Ügyvéd